Planifikoni të shisni shtëpinë tuaj? 8 pika jetike që duhen mbajtur parasysh

Si te shisni shtepine

Planifikoni të shisni shtëpinë tuaj? 8 pika jetike që duhen mbajtur parasysh:

Planifikoni te shisni shtepine

Rinovimi i shtëpisë

Pronat e rishitjes priren të kenë një pamje dhe ndjesi ‘të përdorura’ dhe duhet të rinovohen sa më shumë për t’i bërë ato tërheqëse për blerësit. Një shtëpi e banuar është subjekt i konsumimit.  Shitësi duhet të sigurojë që dyshemeja,rubinetat që rrjedhin, të riparohen ose zëvendësohen bashkë me dyert/dritaret e prishura. Të mbushen çarjet në mur dhe të aplikohet një shtresë e re bojë.  Kjo mund të nënkuptojë shpenzimin e disa parave në pronë, por është e nevojshme të krijohet interes për pronën.

Dokumentacioni i duhur

Prona duhet të ketë një titull të qartë, të tregtueshëm pa çështje gjyqësore. “Shitësi duhet të sigurojë që të gjitha dokumentet që kanë të bëjnë me pronën të jenë të organizuara. Kjo siguron transaksione të shpejta pasi blerësi dhe shitësi bien dakord për të ecur përpara me shitjen.

Shlyerja e detyrimeve

 Shitësi duhet të sigurojë që të gjitha detyrimet ligjore si tatimi në pronë, detyrimet e mirëmbajtjes së shoqërisë, etj. janë paguar dhe nuk ka pagesa të papaguara ligjore. Nëse ka një kredi të papaguar për shtëpi, duhet të ketë një deklaratë nga banka që tregon qartë shumën e papaguar.

Çmimi i tregtueshëm

Shitësi duhet të hulumtojë çmimin e tregtueshëm të pronës për të arritur në një çmim të drejtë. “Shpesh, një pronë mbetet e pashitur për një kohë të gjatë përderisa pritshmëria e çmimit është jorealiste. Konstatoni se si çmimet janë shtëpitë e krahasueshme në të njëjtën ndërtesë dhe vendndodhje dhe vendosni çmimin në mënyrë konkurruese.

Listimi i pronave

Është i rëndësishëm komunikimi adekuat për të informuar tregun në përgjithësi se një pronë është në dispozicion për shitje. Një listë në internet duhet të përmbajë informacionin dhe avantazhet përkatëse të pronës, vendndodhjes, dhe infrastrukturës fizike dhe sociale në zonë.

 Konsulenti/ndërmjetësi i pronave

“Në një treg shumë konkurrues ku ka prona të panumërta rishitje të disponueshme, shfrytëzimi i shërbimeve të një konsulenti të besueshëm të pronave mund të jetë i dobishëm në rritjen e shanset për një shitje. Agjentët e mirë mund t’ju ndihmojnë të shisni, sepse ata vërtet mund të bindin dhe një ndërmjetës gjithashtu ndihmon në negociatat, gjë që është shumë e vështirë për një blerës dhe shitës.

 Vlera udhëzuese

 “Duhet të dini vlerën udhëzuese të pronës (vlera shtetërore) e vendit tuaj që do të përcaktojë çmimin në një farë kuptimi, megjithëse ka gjithmonë një vlerë të saktë tregu për secilën pronë, të cilën duhet ta zbuloni,” thotë Gregori. Vlera udhëzuese e pronës është vlera e vlerësuar e tregut e pronës sipas të dhënave të mbajtura nga qeveria.

 Transparenca 

Sigurohuni që sapo një klient i mundshëm të hyjë për të parë vendin, shitësi e pret atë, i qetëson për sa i përket dokumentacionit etj. dhe shpjegon punën e bërë dhe kostot e bëra për ta mbajtur vendin në gjendje të mirë. Është e rëndësishme që blerësit të ndihen rehat me personin që shet.  “Më e rëndësishmja, shitësi duhet të jetë transparent dhe të japë informacionin e duhur për vendin që shitet që nga dita e parë. Nëse ka transparencë, blerësi ndjen një ndjenjë ndershmërie që vjen nga shitësi. Kjo e bën më të lehtë shitjen të ndodhë.

Planifikoni te shisni shtepine?

Compare listings

Compare
error: Alert: Prone e Fast Immobiliare !!