Mundesi te reja investimesh ne Shqiperi

Mundesi te reja investimesh ne Shqiperi

Mundesi te reja investimesh ne Shqiperi sipas Fast Agency 2020.

Mundesi te reja investimesh ne Shqiperi

Periudha pas-Covid ka vene ne pikepyetje shume vendime per te ardhmen tone.Kur mendojme per permiresimin e se ardhmes sone ,nje nga menyrat me fitimprurese  jane investimi  ne pasuri te patundshme .

prona ne bregdetin e JugutShqiperia aktualisht eshte duke pritur te hapen negociatat me Bashkimin Europian. Kjo do te thote qe vendi ka bere progres ne sektoret kyc sic jane respektimi i ligjeve dhe reforma ne drejtesi. Shqiperia po i kushton aktualisht rendesi te vecante investitoreve potencial. Nese studiohen  si duhen nje sere faktoresh ekonomik ,Shqiperia mund te jete per ju nje investim shume i sukseshem.

Me poshte do te gjeni nje liste me sektor ku biznesi juaj mund te kete sukses.

Agroturizmi, Produktet ushqimore dhe perpunimi tyre

Shqiperia ka ende nje numer te vogel fabrikash te perpunimit te ushqimeve dhe produktet kryesore ushqimore importohen nga jashte vendit. Tregu shqiptar ka nje kerkese te larte per produkte te tilla dhe prespektiva ofron shume mundesi per investiroret sepse kerkesa per produkte ushqimore eshte e larte.Klima e favorshme dhe llojet e ndryshme te mikroklimateve bejne qe bimet ne zona te caktuara te kene nje rritje shume te shpejte.Te gjitha taksat doganore per produkte industriale ,perfshire peshkun dhe produktet e tjera detare jane shfuqizuar nga hyrja ne fuqi e marreveshjes bilaterale mbi buqesine me Islanden ,Norvegjine dhe Zvicren. Anetaret e CEFTA  i (Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi, Kosova, Kroacia, Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina). Marreveshja e tregtisë së lirë me Turqinë nuk përcakton tarifë për produktet industriale dhe kuotën e tarifave për Produkte agrokulturore. Kjo ndihmon për të kufizuar importet dhe mbrojtur një produkt të prodhuar në vend. Sektori i bujqësisë reflektoi një prirje të konsiderueshme në rritje dhe nuk u ndikua nga Kriza e eurozonës. Nje tendence në rritje e eksporteve të produkteve bujqësore.Rritje e numrit të markave tregtare të adresuara për tregun e eksportit. Mundësia për të marrë certifikimin e grupit GLOBALG.A.P


Faktore te lidhur me  eksportin

Kalimi i bimëve dhe fabrikave tuaja prodhuese në Shqipëri vjen me disa avantazhe. Ju mund të përfitoni nga ulja e kostove të transportit, kostot e udhëtimit … me fjalë të tjera, shumë para! Ju mund të krijoni degën e kompanisë suaj në Shqipëri, të gjeni të punësuarit tuaj. Aktualisht, sektori i këpucëve dhe prodhimtarisë pasqyron një ecuri të fortë pavarësisht problemet ekonomike në tregjet e tyre të destinacionit. Industria shqiptare e këpucëve dhe prodhimtarisë po rritet në sajë të vendndodhjes gjeografike afër tregut evropian, një përvojë 25-vjeçare dhe pagave të ulëta. Lexo më shumë: eksporti i mallrave të prodhuar në Shqipëri u rrit me 18.7% në shkurt.

Turizmi

Investimet vendase dhe të huaja  janë të përhapura në Shqipëri në sektorin e turizmit. Në çdo qytet, ju mund të shihni një numër ndërtesash në ndërtim e sipër. Idetë e ndryshme të transportit, sportit dhe argëtimit, restorante ose klube të natës në destinacionet popullore shpesh përdoren për investime. Numri i vizitorëve dhe turistëve që vijnë në Shqipëri është rritur nga viti në vit , duke marrë më tej parasysh se vendi kohët e fundit quhet “sekreti i fundit i Evropës”. Në 2019 Shqipëria pati  një rekord të lartë të mbërritjeve të qytetarëve të huaj që vizitojnë vendin për qëllime turizmi dhe argëtimi. Qeveria po ofron stimuj fiskalë për të gjithë investitorët strategjikë që ndërtojnë hotele me katër dhe pesë yje dhe vendpushime luksoze. Qeveria shqiptare vendosi që hotelet dhe vendpushimet e fundit të përjashtohen nga tatimi mbi të ardhurat e korporatave për një periudhë dhjetë vjeçare. Ndërkohë, Taksa e Vlerës së Shtuar (TVSH) për të gjitha shërbimet e ofruara nga hotelet me pesë yje ishte vendosur në gjashtë përqind. Lexoni më shumë: Industria e Hoteleve në Shqipëri Rritet në mënyrë të Qëndrueshme

Paurite e patundshme

 Nëse nuk doni të hapni një kompani ose Shqipëria nuk do të ofrojë atë që po kërkoni, ka ende një derë të hapur për ju si një investitor i mundshëm: duke blerë një apartament ose tokë! Shqipëria ofron mundësi të mëdha në tregun e tokës sepse ka shumë tokë të papërdorur, të pazhvilluar dhe ajo ofrohet me çmime të lira nga pronarët e saj. Toka konsiderohet të jetë një pasuri shumë e rëndësishme, vlera e së cilës rritet kryesisht në vendet në zhvillim, siç ka treguar edhe në 10 vitet e fundit. Pritet që në një të ardhme të afërt vlera e tokës së Shqipërisë të rritet edhe më shumë.  Ligjet për blerjen e të huajve në Shqipëri janë shumë të drejta përpara dhe nuk pengojnë askënd.

Lexoni më shumë: Cili është vendi më i mirë për të investuar në pasuri të paluajtshme në Shqipëri?

Qeveria shqiptare ka miratuar një ligj për investimet strategjike që synon tërheqjen e investitorëve potencialë të interesuar në sektorët e turizmit, energjisë dhe minierave, transportit dhe infrastrukturës, telekomunikacionit, menaxhimit të mbeturinave, turizmit dhe bujqësisë.Zhvillimi i turizmit , investimet e huaja dhe vendase, me hapa te shpejte e bejne  investimin ne prona prane bregdetit me te favorshme per ju dhe te ardhmen e prones suaj ne Shqiperi.

Fast Agency  ofron toka dhe biznese ne  shitje sipas cdo kerkese tuajen me te gjitha lehtesirat qe nje investitor i huaj apo vendas ka nevoje .

 

Compare listings

Compare
error: Alert: Prone e Fast Immobiliare !!