A munden të huajt të blejnë pronë në Shqipëri dhe pse?

te huajt prona ne shqiperi

Ne po numërojmë disa arsye që mendojmë se janë të rëndësishme:

Lehtësirat ligjore

Në krahasim me vendet e tjera të Evropës, në Shqipëri nuk ka kufizime ligjore që ju pengojnë të zotëroni pronë.Faktori i vetëm kryesor është të bëni hulumtime të mjaftueshme për t’u siguruar që prona që bleni ka dokumentacion të vlefshëm. E rëndësishme nëse të gjithë pronarët janë në të njëjtin mendim ta shesin atë (gjithashtu nëse janë ata të vërtetë) dhe nëse prona nuk ka probleme ndërtimi.Këto shqetësime lindin për shkak të një periudhe të trazuar të pas viteve ’90, në të cilën kompanitë e ndërtimit nuk zbatuan rregullore dhe ligje. Ata ndërtuan ndërtesa me cilësi të dobët dhe shisnin apartamente më shumë se një herë. Por tani ligji është shumë i rreptë, me një sistem të dixhitalizuar, ku pronat regjistrohen menjëherë pasi të shiten.

Një gjë tjetër, ju nuk do të keni asnjë pengesë për t’u marrë me këtë është gjuha. Dokumentet përpilojnë gjithashtu në anglisht. Do të keni mundësi të gjeni interpretues zyrtar, të autorizuar me ligj në disa gjuhë. Në këtë mënyrë do të jeni të sigurtë se nuk keni ndonjë keqinterpretim. Një vlerë tjetër e shtuar është monedha e pranuar. Zakonisht, çmimet e apartamenteve vlerësojnë në Euro. Siç e shihni, është shumë e lehtë për të kuptuar madje edhe monedhën.

Cmimet mbeten ende të ulëta

Ju mund të blini sepse është një çmim i përshtatshëm. Tani me standardet e rritura, ju mund të blini një apartament luksoz, dhe akoma, të paguani më pak se vendet e tjera të Evropës.Kërkesa vjen jo vetëm nga tregu i huaj, por edhe ai vendor. Ai dëshiron të rrisë standardet e jetesës duke u zgjeruar në një apartament më të madh ose duke rimodeluar mobiljet e vjetra.Tregjet ofrojnë shumë, kështu që ju mund të blini pa dyshim pronën e ëndrrave tuaja

Procesi i blerjes është shumë i thjeshtë

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kontaktoni një avokat publik ose privat në mënyrë që t’ju ndihmojë me tarifën e rezervimit dhe më pas të kryeni transaksionin sipas ligjit shqiptar.Nëse nuk keni mundësi të jeni prezent gjatë procesit të shitjes, ekziston gjithashtu mundësia që të nënshkruani autorizim tek përfaqësuesi juaj ligjor. Një tjetër gjë për tu mbajtur në mend dhe për t’i kushtuar vëmendje të kujdesshme janë kushtet e marrëveshjes midis shitësit dhe blerësit. Pra, siç mund ta shihni se është mjaft e thjeshtë, thjesht duhet ndihmë profesionale.

Në Shqipëri ka shumë banka ndërkombëtare

Nëse nuk do të kishte financime nga bankat vendore shqiptare, sot situata ka ndryshuar.Kryesisht në tregun financiar shqiptar, bashkëpunëtorët e degëve të nivelit të dytë vinin nga vendet kryesore perëndimore.

Me hyrjen e tyre në tregun shqiptar, ata kanë sjellë produkte të krahasueshme me standardet e ekonomive të zhvilluara.Sot mund të financoni deri në 80% të vlerës së pronës dhe të paguani kredinë deri në 25 vjet.Për më tepër, ju mund të merrni 20% të vlerës fillestare të parave që ju nevojiten, përmes financimit të pjesshëm të një prone që posedoni në vendin tuaj.

Fast Immobiliare ju këshillon të kontaktoni një konsulent financiar që mund të vihemi në shërbimin tuaj edhe duke përdorur, të cilit i besohet dhe me integritet të lartë profesional.

Shërbimi juridik është shumëgjuhësh

Nëse ndonjëherë keni dashur të bëni një investim në një vend në procesin e zhvillimit, këtu e keni atë. Po, ne mirëpresim çdo investitor të huaj që është i gatshëm të blejë në Shqipëri. E tëra që ju duhet është vullneti për ta bërë këtë, për pjesën tjetër, Homeland Real Estate mund të japë ndihmë të plotë nga gjetja e pronës së duhur për mbështetje të plotë ligjore për të përfunduar transaksionin.

Compare listings

Compare
error: Alert: Prone e Fast Immobiliare !!