Koronavirus,ndikimi në pronat dhe çmimet

Koronavirus ndikimi në pronat dhe çmimet

Koronavirus ndikimi në pronat dhe çmimet.

Koronavirus në Shqipëri që nga fillimi i Marsit 2020. Ky virus siç njihet nga WHO (Sars-COVID-19). Kjo pandemi botërore ka ndaluar tërë zinxhirin e lëvizjeve përfshirë punën. Ne nuk jetojmë më në normalitet por në kushte ku virusi ndodhet kudo rreth nesh. Shërbimet ofrohen me kushte të forta higjene, nga shtëpia, etj.

Është normale që gjatë kësaj periudhe të vështirë të gjithë ne lexojmë në media, në rrjetet sociale,vetëm për këtë pandemi. Sidoqoftë, shoqëria jonë do të vazhdojë ende proceset e saj të jetës, përfshirë sektorin e pasurive të patundshme.

Koronavirus , ndikimi në pronat dhe çmimet ka sjellë pasiguri tek populli.

Cfarë do të ndodhë me tregun e pasurive të patundshme në Shqipëri dhe çmimet në këtë situatë?

Faktet tregojnë se rënia ekonomike ka filluar dhe kjo është një situatë shumë e vështirë për Shqipërinë. Kjo u tha veçanërisht pas tërmeteve të fundit të vitit 2019. Ekonomia jonë nuk është rikuperuar akoma në krahasim me periudhën para tërmetit. Ka shumë familje dhe biznese të prekura nga tërmeti dhe pa krijuar një situatë të stabilizuar ekonomike.

Nga ana tjetër, për sa i përket investitorëve të pasurive të patundshme në Shqipëri apo edhe blerësve të mundshëm të njësive të banimit do të përballen me një situatë marramendëse vendimmarrjeje.

Ende nuk e dimë se sa do të vazhdojë kjo pandemi, kjo është një bllokadë e lëvizjes ekonomike, nuk ka shumë para dhe punët po bëhen më të rrezikshme.

Sipas parimeve ekonomike, kur kërkesa rritet, çmimi i një produkti rritet, dhe në këtë rast, çmimet e pronave duhet të ulen sipas kësaj hipoteze.

Po kërkoni të blini një pronë në Shqipëri, çfarë duhet të mbaj në mend ?


Në këtë situatë me të cilën po përballemi, blerësit e mundshëm që kanë një punë të sigurt dhe të ardhura të mira favorizohen më shumë përballë një tregu të vështirë. Nëse nuk jeni të sigurt për të ardhmen e punës tuaj, kjo mund t’i bëjë zgjedhjet tuaja të vështira.

Ky objektiv, i cili ka një interes, do të vonohet për shkak të koronavirusit. Këto janë efektet e krizës ekonomike dhe vështirësitë që na presin në të ardhmen e afërt.

Ndikimi në prona me qira në Shqipëri

Një komponent interesant në fushën e qirave që është zhvilluar shumë vitet e fundit është qiraja afatshkurtër. Interesi për të investuar në pronë për të marrë me qira çdo ditë, javore ose mujore ishte në rritje.

Vjen një moment i tillë kolapsi, ku fluturimet janë anuluar, lëvizja e njerëzve, pikërisht nga virusi dhe e vetmja siguri për të qenë e sigurt është në karantinë.

Praktikisht, mendja juaj shkon se nuk do të ketë interes, veçanërisht nga turistët. Kjo do të thotë se ndoshta pronarët do të synojnë qira afatgjatë. Në këtë mënyrë, ne mendojmë se do të ketë një rritje të numrit të apartamenteve të mobiluara mirë në tregun e qirave afatgjata në krahasim me numrin aktual. Si pasojë, kjo rritje e interesit dhe kriza ekonomike ndoshta do të rrëzojnë çmimin e apartamenteve me qira.

Kërkesa e lartë për furnizim do të jetë e njëjtë, ndoshta një ulje nga të huajt dhe një rritje nga vendasit, gjë që do të çojë në ulje të çmimeve të apartamenteve. Sidoqoftë gjithçka është hipotetike, do të duhet të presim se çfarë do të ndodhë në realitet.

Situata aktuale e agjencisë së pasurive të patundshme në Shqipëri dhe teknologjisë

Si çdo biznes tjetër, agjensia e pasurive të patundshme është detyruar të ndalojë punën e saj të përditshme nga koronavirus në Shqipëri. Frika e koronavirusit në Shqipëri dhe ndalimi i takimit me njerëzit e bëjnë të pamundur vizitën e pronave fizikisht.

Siç e dimë të gjithë, kjo është një pikë shumë e rëndësishme që njerëzit të marrin një vendim për pronën që ata janë të gatshëm të marrin me qira ose të blejnë.

A duhet të shohim nga afër pronat për të blerë ose marrë me qira?

 Në Shqipëri përgjigjja do të ishte patjetër po! Por jashtë kufijve tanë, ndodh diçka tjetër. Njerëzit, nëse kanë një prezantim ideal nga agjensia që kujdeset për pronën dhe kuptojnë gjithçka përmes saj. Vendosni ta blini ose ta merrni me qira pa menduar shumë herë! A është logjike, apo jo?

Teknologjia ka përparuar aq shumë në ditët e sotme sa që ne si agjensi mund të bëjmë një prezantim në internet ashtu si të ishit në pronë. Fotografitë, videot, dhe madje edhe fotot panoramike nëse ju pëlqen. Detaje të ndryshme që ju as nuk mund t’i mendoni, lagjia ku ndodhet, tipologjia e pallatit, hyrja e veçantë, etj. Ju tashmë e dini atë, nuk besoj se ka dikush që nuk ka bërë një prenotim në internet në Rezervime ose Airbnb thjesht duke parë fotot ose specifikimet e tij. Diference cfarë ndryshimi duhet të ketë për qiratë afatgjata? Totalisht krejtësisht e njëjta gjë!

Pse të lodhemi dhe të rrezikojmë nga koronavirusi në Shqipëri kur ca bëjmë të gjithë punën për ju? Sepse në fund të fundit, kjo është puna jonë, për t’ju shërbyer! Ndoshta përhapja e këtij virusi do të ishte gjithashtu fillimi i një epoke të re në sektorin e pasurive të patundshme për Shqipërinë.

Jo gjithçka bëhet fizikisht kur ekziston teknologji që e bën punën tonë më të lehtë. Jemi te lumtur që ju shërbejmë në këtë mënyrë në çdo kohë, ashtu si për veten tonë ose të afërmit tanë.

Compare listings

Compare
error: Alert: Prone e Fast Immobiliare !!