• Fast Imobiliare , Travel, Rental - Fast Albania

9 am - 6 pm

Hënë - Shtunë

Durres

Lagja nr.11

+355696181261

Whatsapp

Compare Listings

Investim ne bregdetin shqiptar 2020

Investim ne bregdetin shqiptar 2020

investim ne qeparo

Cili është vendi më i mirë për të investuar në pasuri të paluajtshme në Shqipëri?

Nëse jeni duke kërkuar për një vend ku të maksimizoni investimet në pasuri të paluajtshme? Shqipëria është një mundësi e shkëlqyeshme. Ka një vendndodhje të mirë gjeografike. Një vijë të gjatë bregdetare në detin Adriatik dhe Jon. Ka një distancë e shkurtër fluturimi nga kryeqytetet kryesore evropiane. Të gjitha këto dhe shumë më tepër e bëjnë atë një mundësi të mirë për të investuar. Te cilat jane prona të paluajtshme në zonat periferike, qytetet e vjetra, qendrat historike dhe zonat rurale.
Sot, prona e banimit në Shqipëri është më e lirë në krahasim me vitet e ardhshme. Shkurt, koha më e mirë për të investuar në pasuri të paluajtshme në Shqipëri një apartament, vilë, hotele apo tokë është tani. Para se të blini një pronë në Shqipëri si i huaj, ka disa gjëra që duhet të dini për tregun e pasurive të patundshme dhe tokën e Shqiponjave në përgjithësi.

Gjëja e mirë në lidhje me tregun e pasurive të patundshme në vende si Saranda, Vlora, Gjirokastra, Qeparo, Borsh, Himara, Vuno. Gjithashtu fshatrat e tjera bregdetare është se ato nuk janë aq të shtrenjta sa prona e paluajtshme në bregdetin tjetër të deteve Jon ose Adriatik. Krahasuar me Italinë ku vetëm blerës të pasur të huaj mund të lejojnë një pronë , në një zonë shumë të kërkuar si Cinque Terre ose Como Lake Albania, e cila ofron prona të shkëlqyera me një pjesë të çmimit në vendet e tjera të rajonit Mesdhe.

Shumica e qytetarëve shqiptarë janë pronarë të shtëpive. Kohët e fundit, sekserët vunë re një prirje në rritje të blerësve të shtëpive të dyta. Ata investojnë në pasuri të paluajtshme dhe e japin atë me qira. Ekzistojnë mënyra të ndryshme të fitimit të parave nga një investim në pasuri të paluajtshme, si psh fitimi, marrja me qira ose Airbnb.

img

Matilda Tomja

Join The Discussion

Open chat