5 Ide e për arredimin e Shtëpisë që kushdo mund t’i realizojë

5 Ide e për arredimin e Shtëpisë që kushdo mund t'i realizojë

5 Ide e për arredimin e Shtëpisë që kushdo mund t’i realizojë

Një shtëpi është një vend ku fillon historia jonë.

Eshtë e vërtetë kur thuhet se nuk ka vend si shtëpi, pasi shumë mendime hyjnë në çështje.Aktualisht, duke pasur parasysh problemet në rritje të mjedisit, është vërejtur një ndryshim në drejtim të ndërtimit të shtëpive. Koncepti është ripërcaktuar nga prezantimi i shtëpive të bukura dhe të qëndrueshme. Dhe me të drejtë! Kur flitet për këtë fenomen, njerëzit mendojnë për ndërtimin e shtëpive të gjelbërta si një mendim i gjatë për të qenë shumë komplekse, i shtrenjtë ose të dy. Nga ana tjetër, njerëzit zgjedhin diçka të përballueshme dhe të arritshme. Atëherë, si ta bëni një shtëpi të bukur?Përgjigja është e thjeshtë – arredimi.

Në vend që të ndërtoni një shtëpi nga e para, arredimi ju lejon të freskoni shtëpitë tuaja duke zëvendësuar disa aspekte. Me arredimi, lehtë mund të arrihet një shtëpi e qëndrueshme me një buxhet normal.

 

Dritare eko-friendly

Dritaret eko-friendly janë korniza të përbëra nga një material transferimi më i ulët si druri, tekstil me fije qelqi, i përbërë, alumini ose vinyl, rezistent ndaj ndryshimeve ekstreme të temperaturës dhe dëmtimeve strukturore.Ato janë dritare të dyfishta ose treshe, të cilat lejojnë një hendek të ajrit që bllokon ajrin e nxehtë dhe e bën dritaren rezistente ndaj mjegullës ose ngrirjes.

Më në fund, përfundimi ose lustrimi kufizon ndikimin që rrezet UV kanë në shtëpi.

Sipas këtij këndvështrimi, dritaret me xham të trefishtë janë një nga opsionet më të qëndrueshme të dritareve, për shkak të qasjes së tyre me tre rreshta ndaj dritareve.

 

Ngjyra të ulëta të VOC

Lloji i bojës që ju zgjidhni shumë shton në arritjen e një shtëpie eko-miqësore. Bojëra të ndërlikuara organike të paqëndrueshme janë në të cilat mungon materia VOC. VOC është një toksinë mjaft e rrezikshme që lëshohet gjatë procesit të tharjes. Kjo, nga ana tjetër, kontaminon erën e pakëndshme të ajrit. Bojërat e ulëta ose jo të VOC janë zgjidhja më e mirë për të arritur jo vetëm një shtëpi eko-miqësore, por gjithashtu të kenë të njëjtën qëndrueshmëri dhe performancë të bojës konvencionale. Duke u bazuar në ujë, bojë është gjithashtu më e sigurt për t’u përdorur në përgjithësi.

 

Ndriçim dhe pajisje të qëndrueshme

Padyshim që shumë kohë mendohet dhe paratë shkojnë në ndërtimin e një shtëpie. Meqenëse është një marrëveshje që ndryshon jetën, blerësit duan opsionin më të mirë në dispozicion ndërsa blenë ose rinovojnë pronat e tyre. Dëshirimi më i mirë mund të mos jetë i gabuar, por është e domosdoshme të ndryshoni qasjen për të shfrytëzuar edhe opsionin më të qëndrueshëm. Në rast se aktualisht po ndërtoni ose planifikoni të ndërtoni shtëpinë tuaj eko-miqësore, hidhni llamba të lehta bashkëkohore dhe vendosni për ndriçim efikas p.sh. LED, llamba fluoreshente ose ndriçim natyral. Për ndriçimin natyror, duhet të vendosni në mënyrë strategjike mure dhe dritare për të optimizuar përdorimin e dritës natyrore. Gjithashtu, sigurohuni që të gjitha dritat, kur nuk janë të nevojshme, janë fikur. Kjo do të ndihmojë vetëm në zvogëlimin e gjurmës së karbonit, por edhe të faturave elektrike dhe nxehtësisë që shpëton.

 

 Pajisjet me efikasitet energjetik

Nga futja e sistemeve të ngrohjes dhe ftohjes deri në përdorimin e frigoriferëve dhe ngrirësve të thellë, makinave larëse dhe tharëse, pothuajse çdo shtëpi mbështetet shumë në pajisje të ndryshme të shumta me intensitet energjetik. Për të arritur qëndrueshmëri, është thelbësore të zvogëlohet konsumi i energjisë. Ai jo vetëm që do të ndihmojë në uljen e faturave të shërbimeve, por edhe krijimin e shtëpive me efikasitet të energjisë. Kjo mund të kërkojë një hulumtim të vogël, por fatmirësisht, teknologjia tani sjell mundësinë për pajisjet e kërkimit në internet. Disa nga pajisja me efikasitet energjetik përfshijnë frigoriferë .Jo vetëm modeli, por vendosja e frigoriferit është po aq thelbësore.

 

Përdorimi i ftohësve të ujit

Ata përfundimisht nuk mund të zëvendësojnë kondicionerët, megjithatë, ftohësit e ajrit konsumojnë më pak energji për të ftohur rrethinën dhe për të rezultuar në fatura më të ulëta të energjisë elektrike. Pastruesit e ajrit në tërë shtëpinë dhe dehumidifikuesit. Këto pajisje punojnë për të larguar ndotësit si poleni, myku, marimangat pluhur dhe patogjenët, duke e mbajtur cilësinë e ajrit të brendshëm të lartë dhe konsumin e energjisë të ulët.

 

Kulmet e qëndrueshëm

Një popullatë e madhe e Pakistanit nuk është ende në dijeni të konceptit të kulmeve të qëndrueshme dhe avantazheve që ajo ofron. Duke shfrytëzuar energjinë diellore përmes aplikacioneve të ndryshme, ju mund të intensifikoni qëndrueshmërinë dhe të promovoni një miqësi eko. Ekzistojnë mënyra të ndryshme përmes të cilave mund të përfshini përdorimin e kulmeve të qëndrueshme.

Catitë e gjelbërta

Një çati e gjelbër ka një shtresë bimësie të mbjellë mbi një sistem hidroizolimi, të instaluar në majë të një çati të rrafshët ose pak të pjerrët. Njihen gjithashtu si kulmet vegjetative ose eko-çatitë kanë tre lloje; i gjerë, intensiv dhe gjysëm intensiv. Lloji varet nga intensiteti i bimësisë në çati, dhe preferenca personale. Sa më shumë bimësi, aq më shumë është nevoja për mirëmbajtjen e një çati të gjelbër.

Dizajn pasiv i shtëpisë diellore

Nëse do të ndërtoni shtëpinë tuaj, kjo këshillë është për ju! Design Dizajni diellor pasiv i shtëpisë ’ju lejon të përdorni diellin në avantazhin tuaj në një përpjekje për të minimizuar përdorimin e energjisë. Ju mund ta bëni shtëpinë tuaj të qëndrueshme me disa ndryshime të shpejta në arkitekturë si një investim i zhytur në mendime.

 

 Instalimi i paneleve diellore

Instalimi i paneleve diellore konsiderohet një investim i shtrenjtë, por redukton ose eliminon në mënyrë drastike faturat elektrike. Si një mjet efikas ndaj energjisë për të arritur qëndrueshmëri, panelet diellore zvogëlojnë shumë emetimet e karbonit dhe shtojnë mbrojtjen e mjedisit. Ky investim shton më tej një rritje të vlerës së shtëpisë. Me këto këshilla, arrini një shtëpi të qëndrueshme në një buxhet dhe luani rolin tuaj në kursimin e mjedisit.

Compare listings

Compare
error: Alert: Prone e Fast Immobiliare !!