12 Këshilla përpara se të blini një shtëpi

12 Këshilla përpara se të blini një shtëpi

Blerja e një shtëpie është vendimi më i rëndësishëm financiar që shumë njerëz kanë marrë ndonjëherë.

Ka kuptim t’i afrohemi procesit me kujdes dhe të përpiqemi të mësoni sa më shumë që të keni mundësi përpara se të tërheqni përfundimisht nxitjen. Për fat të mirë, ka shumë këshilla të mira në dispozicion për t’ju ndihmuar të lundroni procesin e blerjes. Bëni hulumtimin tuaj, gjeni këshilla që vlejnë për situatën tuaj dhe përpiquni të merrni vendime bazuar në atë që është më e mira për nevojat tuaja specifike.

Më poshtë do t’ju ofroj 12 Këshilla përpara se të blini një shtëpi që do t’ju vënë në rrugën e duhur. Armatoseni veten me sa më shumë njohuri financiare dhe të pasurive të patundshme para se të tërheqni përfundimisht shkallën e pronësisë në shtëpi. Një përqindje e konsiderueshme e klienteve të shtëpive për herë të parë bëjnë gabime sepse ata përqendrojnë shumë në shikimin e shtëpive dhe jo përpjekje të mjaftueshme për detaje të tjera jetësore.

1. Filloni të kurseni për pagesën tuaj sa më shpejt të jetë e mundur.

Vendosja e një pagese për një shtëpi është një ndërmarrje e madhe. Duke marrë parasysh vleren e shumicës së shtëpive sot, ndoshta do t’ju duhet ca kohë për të kursyer para të mjaftueshme.

2. Kërkoni programe hipotekare që mund të jenë në dispozicion për ju.

Ka shumë programe atje që ndihmojnë klientet për herë të parë të marrin një shtëpi. Ju ka shumë të ngjarë të keni të drejtë për një ose më shumë prej tyre. Ka hipoteka standarde standarde të disponueshme për këdo që ka kredi të mirë, por ka edhe programe që kujdesen për grupe specifike si veteranët dhe ato që blejnë në zona rurale.Këto programe mund ta bëjnë shumë më të lehtë blerjen e shtëpisë tuaj të parë duke ju dhënë norma interesi më të favorshme, uljen e opsioneve të pagesës dhe më shumë.

3. Vendosni sa doni të shpenzoni.

Vendosni se çfarë të shpenzoni si blerës për herë të parë. Ka shume njerez  që kanë aprovuar për hipoteka të mëdha dhe i maksimalizuan ato. Më pas keqerdhën për vendimet e tyre për vitet në vazhdim. Vetëm për shkak se një huadhënës është i gatshëm t’ju japë paratë nuk do të thotë që ju të vërtetë mund të përballojë për të kryer një hipotekë të madhe.

Ka shumë kosto për të poseduar një shtëpi që duhet të merrni parasysh. Ju gjithashtu dëshironi të jeni të sigurt që mund të kujdeseni për nevoja të tjera financiare, si kursimet dhe pensionin, ndërsa ende paguani pagesën e shtëpisë tuaj. Përdorni një kalkulator të përballueshmërisë së shtëpisë për të marrë një ide se sa shtëpi në të vërtetë mund të lejoni dhe të shkoni nga atje.

4. Kontrolloni kredinë tuaj.

Rezultati juaj i kreditit mund të ndikojë shumë në opsionet e financimit dhe normën e interesit që keni kur blini një shtëpi. Eshtë e rëndësishme të theksohet se norma e interesit që ju merrni mund të ndikojë financiarisht për shumë vite që vijnë.

5. Gjeni një ndërmjetësi të hipotekave më të lartë.

Një nga sugjerimet më thelbësore për blerësin e shtëpisë për herë të parë është gjetja e njerëzve  që janë të besueshëm. Marrja e një huadhënësi për të punuar me të kur bleni një shtëpi është thelbësore. Ju dëshironi dikë që i di gjërat e tyre dhe do të jetë në gjendje t’ju ofrojë një këshillim të shëndoshë financiar.

6. Merrni aprovimin paraprak.

Shumë blerës ngatërrohen nga ndryshimi midis parakualifikimit dhe para-miratimit. Marrja e parakualifikuar për një hipotekë është një proces i shpejtë. Relativisht pa dhimbje që kërkon vetëm dhënien e disa pikave themelore të informacionit. Kualifikimi paraprak është i lehtë për tu fituar. Por është praktikisht i padobishëm kur me të vërtetë dëshiron të blesh një shtëpi.

7. Vendosni kohën për të gjetur një agjent të shkëlqyeshëm të pasurive të patundshme.

Punësoni një Agjent të Pasurive të Patundshme të Blerësit. Gjetja e një profesionisti të pazgjidhur të hipotekave është thelbësore . Kështu që është gjetja e një agjenti të jashtëzakonshëm të blerësit. Fatkeqësisht, jo çdo agjent është një përshtatje ideale për nevojat tuaja.

Ju dëshironi një agjent të pasurive të patundshme të një blerësi që është i aftë dhe dikush që njeh tregun tuaj lokal brenda dhe jashtë.

8. Bëni kujdesin tuaj të duhur.

Një nga sugjerimet më kritike të blerësit në shtëpi për herë të parë është duke u siguruar që keni bërë kujdesin e duhur. Shikimi i shtëpive mund të jetë i mrekullueshëm. Eshtë emocionuese dhe shumë argëtuese të vizitosh shtëpi të pabesueshme. Të mendosh për të qenë pronar i shtëpisë për herë të parë mund të te frikesoje,por jo.

9. Punësoni një inspektor profesional të shtëpisë.

Një pjesë e bërjes së shtëpisë tuaj duke blerë kujdesin e duhur do të punësojë një inspektor të lartë të shtëpisë. Inspektori i shtëpisë do të jetë syri juaj i dytë. Ata do të vërejnë të gjitha problemet që nuk i bëni. Eshtë e mundur që inspektori mund të gjejë diçka që ju jep pauzë në blerjen e pronës. Kjo është ajo që ata janë atje.

10. Qëndroni sa më shumë që të jetë e mundur me buxhetin tuaj.

Blerja e një shtëpie është një përvojë emocionale për të gjithë. Pavarësisht nëse është hera e tyre e parë apo hera e tyre e pestë. Por si një ndërtues i shtëpisë për herë të parë, ju do të jeni të prirur për emocione që mund të mos prisni. Ju do të gjeni një shtëpi që është e PERFUNDUAR. Ndjenjat që vijnë së bashku mund ta bëjnë më të lehtë marrjen e vendimeve të skuqjes . Ju jeni pothuajse gjithmonë më mirë të përmbaheni për buxhetin tuaj dhe ta trajtoni këtë si një vendim biznesi.

12 Këshilla përpara se të blini një shtëpi

11. Dëgjoni agjentin tuaj.

Për sa kohë që punësoni një agjent të cilit i besoni, dëshironi të siguroheni të dëgjoni këshillat . Agjentët e mirë mund të jenë të paçmuar në procesin e blerjes së shtëpisë.

Agjentët e pasurive të patundshme që kanë qenë në biznes për një kohë janë testuar nga beteja. Ata ndoshta kanë kaluar nëpër probleme të shumta. Me përvojën vijnë aftësi për zgjidhjen e problemeve.

Compare listings

Compare
error: Alert: Prone e Fast Immobiliare !!